This project will create drastic improvements in the way our facilities support improved care for patients and workplace amenities for healthcare providers.
We were able to bring together units that had previously worked separately, and offer a wide variety of spaces and functions in an efficient footprint.
UIHC Scott Boulevard
Iowa City, IA
To give UIHC the upgraded space it needed, INVISION is working with Hodge Construction to design this new 25,000 sq. ft. family medicine clinic.
The Grandview expansion will create a state of the art Heart Clinic, Surgery Department, Sterile Processing Department and Emergency Department.
We needed to accomplish a lot... INVISION never gave up, or gave in. We actually had fun working through the challenges.
To accommodate new technology, UIHC added four new ORs that are 70% larger, two new pediatric cardiac catheterization labs, and four new NICU rooms, all with new support spaces, finishes and HVAC.
Regional Medical Center
Manchester, IA
INVISION recently completed a new two-story inpatient and specialty clinic addition that represents the hospital’s largest addition to the campus in its history, and is the result of its first capital campaign in over two decades.
This has been my favorite project so far and it’s not just because the space is amazing... it’s because the team is amazing!
This new two-story outpatient clinic addition employs a formally simple diagram as a counterpoint to this existing 1960s critical access hospital in Northeast Iowa. It's orientation maximizes the view, utilizes natural daylighting strategies and emphasizes wellness in every aspect of the design.
This major two-story L-shaped addition to the existing hospital is anchored by a new Emergency Department and Main Entry for the hospital campus.
With INVISION’s help, we’ve created a destination for staying healthy, not just getting better.
A new ED afforded the opportunity to maximize exposure, wayfinding and accessibility while improving patient and staff flow.
INVISION teamed with Perkins + Will to transform a slab concrete pediatrics ward into a light-filled, modern healing environment.