Waterloo Career Center
Waterloo, IA
It was an amazing collaborative and creative process that INVISION delivered.
With less than three months from the kickoff meeting to building permit for phase one, the INVISION team had to move swiftly and surely through the design process to update clinics and provide a modern approach to traditional office design on the campus.
Following collaboration with community, staff and students to prepare a comprehensive campus master plan, INVISION continued to work with the district to reimagine a new central core space.
UNI wished to design a building that embodies the UNI spirit — success for their students and graduates.
If we've designed a school, we've failed.
Hoover Middle School
Waterloo, Iowa
This phase of a master plan addressed issues of a school with more students than originally planned. The project relocated the kitchen and cafeteria allowing the newly designed Commons Addition to be a light filled, multi-purpose space for eating, teaching and community events.
For this project, the team's focus was to increase the identity of student services on their campus and to provide an improved experience for recruiting and registration of new and existing students.
As a creative alternative to a new stand-alone building, INVISION developed an addition concept for Allen College that bridges two existing buildings and connect this small campus.
With the help of INVISION, the College’s facilities are once again thriving and receiving national recognition.
This multi-phase project made the building a cutting-edge facility for dental education. The design team worked to accommodate many needs in one, patient-centered solution that encourages collaboration and accommodates present and future modernization.
It’s not just about brick and mortar, it’s about how we enable people to live the best life they can.
Based on a comprehensive needs assessment, construction of this new school provided the opportunity to create modern, effective learning environments for students in a building that is designed to last and adapt.